A Tantráról

A Tantra ősi bölcsesség, a szeretet és a szerelem művészete, de legfőképpen egy spirituális Út. A Tantra szó szerint azt jelenti, hogy „felszabadulás”.

Tantra

A Tantra

Az ősi védikus bölcsesség a forrása. Teljesen más filozófia, mint a jóga. Nem akarja egyesíteni az elmét és a testet, nem akarja igába fogni ezeket. A Tantra azt mondja, minden és mindenki EGY. Nincs mit egyesíteni, ha már minden EGY. Nyisd meg a szíved, tárd ki a lelked az élet áramlásának, és fogadd be az Életet. Ne ítélkezz, hanem szeress! A szeretet  mindent és mindenkit egyesít. A világ látszólagos különbségei mögött, ha képes vagy szeretni és elfogadni mindent és mindenkit úgy, ahogy van, akkor meg fogod tapasztalni az EGYSÉGET.

A boldogság nem valahol kívül van. A boldogság benned van, sőt, te magad vagy a boldogság.

Az ember szabad, határtalan, független, végtelen, tiszta boldogságból és örömből alkotott lény. Minden ember szabadnak született, és magában hordozza a Teljességet. Ám amikor beleszületünk a társadalomba, azonnal elkezdenek minket nevelni, korlátozni. Büntetnek, szabályoznak minket, elveszik a szabadságunkat. Az az ember, aki nem szabad, boldogtalan is lesz. Mindannyiunkban vannak elfojtások, gátlások, amelyek miatt nem tudjuk az élet teljességét élni. Lépjünk túl ezeken, türelemmel, szeretettel, érintéssel, önmagunk felszabadításával.

Tantra

A Tantrában fokozatosan megismerjük magunkat, a bennünk lakó határtalant, és a másik embert is, aki ugyanaz a végtelen szeretet, mint mi magunk. Apránként lebontjuk a korlátainkat, kitágítjuk a határainkat. Megint ugyanazzá az őszinte, feltétel nélkül szeretni tudó lénnyé szeretnénk válni, aminek megszülettünk.

A Tantrában pici lépésekkel haladunk, hogy merd élvezni az utat, ahogy megnyílik számodra az Univerzum. Határtalanok vagyunk, csak nem merjük ezt elhinni. Bontsuk le a korlátokat! Mi magunk emeltük őket, mi magunk kezdtünk el hinni létezésükben, éppen ezért mi magunk vagyunk azok, akik le tudjuk bontani a falakat. És a többiek segíthetnek: elfogadással, szeretettel, érintéssel, simítással.

A Tantra a szeretet Útja

A tantráról

A Tantra a szeretet Útja. Az elfogadásé, a befogadásé. A benned lévő végtelen szeretetet szeretné felszabadítani. A  Tantra te magad vagy.  A szeretet az az Út, amelyen járni tudunk. De mi a szeretet valójában? Nem birtoklás, nem rabtartás. Nem valamiért szeretlek, nem azért, mert jó vagy nekem valamiért. Hanem azért szeretlek, mert vagy. Gyönyörködöm a létezésedben, mint egy csodában. Lenyűgöz az, hogy vagy.
Ha áldott pillanataidban a felszín mögé látsz, akkor megélheted a csodát. Amikor a Teremtő szeretete magához ölel, nincs idő, nincs tér, nincs gondolat, csak a tiszta boldogság árad a szívedből. Aki a Tantra Útját járja, boldogságban él, és ezt ragyogja maga köré.

Lásd meg a jót! Azt, ami van. Mert ez a valóság. Lásd meg a jót mindenben, mindenhol, mindenkiben, mindig. Még saját magadban is! Nem csak az a fontos, hogy te milyen világban élsz, hanem az a leglényegesebb, hogy benned milyen világ él. A Tantrával egy szeretetteli, békés, boldog, beteljesedett világot teremthetsz magadban és – magadnak.

Ha szeretnéd a Tantra Útját járni, szeretettel várunk foglalkozásainkon, tanfolyamainkon.

Pál Tamás

életmód tanácsadó